ביולי, מדד מחירי האורז העולמי זינק לשיא של כמעט 12 שנים, על פי סוכנות המזון של האו"ם . המדד טיפס ב-2.8% מיוני לרמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2011. עליית המחירים במדינות מייצאות מפתח, יחד עם ההחלטה האחרונה של הודו לרסן את היצוא, צוינו כגורמים תורמים על ידי ארגון המזון והחקלאות (FAO ) .
מדד מחירי כל האורז של FAO, האחראי על מעקב אחר המחירים במדינות הייצוא הגדולות, עמד על ממוצע של 129.7 נקודות ביולי. מדובר בעלייה ניכרת בהשוואה ל-126.2 נקודות שהעמידה בממוצע בחודש הקודם. מניתוח הסוכנות עולה כי המגמות במחירי האורז עוקבות אחר דפוס בעל משמעות עולמית.
נתון יולי של מדד מחירי האורז העולמי גבוה בכמעט 20% מהציון בשנה שעברה שעמד על 108.4 נקודות. עלייה משמעותית זו היא אירוע ראוי לציון בכלכלה העולמית והקריאה הגבוהה ביותר מאז סתיו 2011. עלייה זו מעידה על האתגרים והשינויים בשוק המזון העולמי.
כמו כן, חווה מגמת עלייה, מדד מחירי המזון העולמי הכולל של הסוכנות עלה ביולי. הריבאונד הזה מגיע לאחר שהגיע לשפל של שנתיים, כפי שדווח על ידי רויטרס . נראה ששוק המזון העולמי חווה פריחה מחודשת, והעלייה במדד מחירי האורז משקפת מגמה רחבה יותר זו.
הודו, מדינה שתורמת 40% מיצוא האורז בעולם, הורתה בחודש שעבר לעצור את קטגוריית יצוא האורז הגדולה ביותר שלה. החלטה זו נועדה להרגיע את המחירים המקומיים שהגיעו לשיאים רב-שנים בשבועות האחרונים. דפוסי מזג האוויר הבלתי יציבים המאיימים על הייצור מילאו תפקיד בהחלטה של הודו, והסיבכו עוד יותר את הסחר העולמי באורז.