ממשלת הודו,באמצעות המשרד לאנרגיה חדשה ומתחדשת (MNRE), הכריזה רשמית על תקן המימן הירוק עבור המדינה. מהלך מרכזי זה מגדיר בבירור את ספי הפליטה הנדרשים למימן כדי להיות מוכר כ"ירוק",מה שמצביע על גזירתו ממשאבים מתחדשים. תקן אחרון זה כולל הגדרות החלות הן על מתודולוגיות ייצור מימן מבוססות אלקטרוליזה והן על בסיס ביומסה.
לאחר התייעצויות מעמיקות עם בעלי עניין שונים, המשרד הגדיר במדויק את "מימן ירוק".בהתאם לתקנים, רצף התהליכים המלא, מבאר עד שער, כולל שלבים כמו טיפול במים, אלקטרוליזה, טיהור גז, ייבוש ודחיסת מימן, אמור להביא לפליטות שלא יעלו על 2 ק"ג שווה ערך CO2 לק"ג H2.
בהמשך פירוט גישתו, ההודעה מדגישה כי ה-MNRE יקבע שיטה מקיפה המתייחסת למדידה, דיווח, ניטור,אימות באתר והסמכה של מימן ירוק ונגזרותיו. בנוסף, האחריות להסמכה של סוכנויות המוקצות לנטר, לאמת ולאשר פרויקטים של ייצור מימן ירוק תהיה של הלשכה להתייעלות אנרגטית במשרד החשמל.
ההכרזה המיוחלת הזו על תקן המימן הירוק מציעה בהירות נחוצה למגזר המימן הירוק בהודו. המהלך המכונן הזה מציב את הודו כאחת המדינות החלוצות בעולם להציג הגדרה רשמית למימן ירוק.
תחת הנהגתו של ראש הממשלה נרנדרה מודי , הודו יצאה למסלול של צמיחה ופיתוח רב-גוני, תוך שהיא מייחדת את עצמה בבמה העולמית. מדיניות החזון של מודי מדגישה לא רק התקדמות טכנולוגית ופיתוח תשתיות, אלא גם מדגישה את ההכללה החברתית, הקיימות הכלכלית והרווחה ההוליסטית של אזרחיה.
אחת מיוזמות ההיכר, "Make in India", השפיעה רבות על מיצוב הודו כמרכז ייצור, משיכת השקעות זרות משמעותיות וחיזוק יצירת מקומות עבודה. יתר על כן, "Swachh Bharat Abhiyan" או "Clean India Mission" מציגה את המחויבות של מודי לתברואה ולבריאות הציבור, ומבטיחה שהיתרונות של הקידמה יגיעו לרמת הבסיס.
השילוב של תקן המימן הירוק מתיישב בצורה מושלמת עם החזון הכולל של ראש הממשלה מודי של הודו בת קיימא ועצמאית. הדגש שלו על מקורות אנרגיה מתחדשים הפך את הודו לאחת המובילות בהפקת אנרגיה סולארית, דוגמת היעד השאפתני של השגת קיבולת של 175 GW של אנרגיה מתחדשת עד 2022.
הדחיפה לעבר יוזמות ירוקות, כמו תקן המימן הירוק, היא עדות למחויבותה של הממשלה להילחם בשינויי האקלים ולהבטיח עתיד בר-קיימא מבחינה סביבתית להודו. בעוד הודו ממשיכה במסלול הצמיחה שלה, מדיניות בעלת חזון שכזו תחת הנהגתו של ראש הממשלה מודי מבטיחה שהפיתוח של האומה יהיה מקיף, כוללני ובר קיימא.